Οι ΕγκαταστάσειςΚολλέγιο Ρενέ Ντεκάρτ

ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Το Κολλέγιο στεγάζεται στην οδό Σίνα, στο κέντρο της Αθήνας, στον 3ο όροφο του ιστορικού κτιρίου του Γαλλικού Ινστιτούτου, προσφέροντας στους συμμετέχοντες ένα άριστο εκπαιδευτικό & πολιτιστικό περιβάλλον.

ΟΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Άνετες αίθουσες με πλήρη οπτικοακουστικό εξοπλισμό είναι στη διάθεση καθηγητών & φοιτητών, για την αρτιότερη διοργάνωση και υλοποίηση των μαθημάτων σε ένα δυναμικό & αποτελεσματικό περιβάλλον.

ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

Το Κολλέγιο χρησιμοποιεί ως χώρο συνεδριάσεων και εκδηλώσεων, το πλήρως εξοπλισμένο αμφιθέατρο 350 θέσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου.

ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εξωτερικός περιβάλλων χώρος των αιθουσών προσφέρει μοναδική θέα στην Ακρόπολη και στο Λυκαβηττό. Επιπλέον η αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου αποτελεί ένα από τα πιο ευχάριστα μέρη συνάντησης για τους φοιτητές και τους επισκέπτες.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ / ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Οι φοιτητές έχουν στη διάθεσή τους βιβλία και εργασίες αποφοίτων προς δανεισμό, από τη βιβλιοθήκη του Κολλεγίου που αποτελεί παράλληλα έναν ήσυχο χώρο μελέτης και συνεργασίας. Επίσης μπορούν να γίνουν μέλη στη βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου.

ΚΑΦΕ / ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Το Bistrot του Γαλλικού Ινστιτούτου, γνωστό στέκι των ανθρώπων του πολιτισμού, αποτελεί έναν εναλλακτικό χώρο που συνδυάζει καφέ, φαγητό και τέχνη. Το καφέ είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9:00 έως τις 19:00 και τα Σάββατα από τις 9:00 έως τις 15:00.