Φοιτητική Εμπειρία

Φοίτηση στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου

Ένα Μεταπτυχιακό αποτελεί σταθμό στη ζωή ενός ανθρώπου γι’ αυτό και στο Κολλέγιο Ρενέ Ντεκάρτ φροντίζουμε η φοιτητική εμπειρία να είναι ξεχωριστή.

Το Κολλέγιο στεγάζεται στην οδό Σίνα, στο ιστορικό κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου. Με θέα τον Λυκαβηττό, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία σε ένα άριστο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χώρο.

Άνετες αίθουσες με πλήρη οπτικοακουστικό εξοπλισμό, βρίσκονται στη διάθεση καθηγητών και φοιτητών, για την αρτιότερη οργάνωση και υλοποίηση των μαθημάτων σε ένα δυναμικό και αποτελεσματικό περιβάλλον. Παράλληλα, οι φοιτητές μπορούν να μετέχουν σε συνέδρια και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο εντυπωσιακό αμφιθέατρο 350 θέσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Οι φοιτητές έχουν στη διάθεσή τους βιβλία και εργασίες αποφοίτων προς δανεισμό από τη βιβλιοθήκη του Κολλεγίου, η οποία αποτελεί έναν ήσυχο χώρο μελέτης και συνεργασίας.

Στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Κολλεγίου, οι φοιτητές μπορούν να βρουν συγγράμματα, διατριβές, τεχνικές αναφορές, βίντεο, καθώς και ένα πλήθος εργαλείων ακαδημαϊκής υποστήριξης όπως στατιστικά στοιχεία, βάσεις δεδομένων, οδηγούς έρευνας και συγγραφής ακαδημαϊκών εργασιών.

Τέλος, οι φοιτητές μπορούν να γίνουν μέλη στη βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Ο εξωτερικός περιβάλλων χώρος των αιθουσών προσφέρει μοναδική θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και την Πάρνηθα. Επιπλέον, η αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευχάριστο μέρος συνάντησης για τους φοιτητές και τους επισκέπτες.

Το Bistrot του Γαλλικού Ινστιτούτου, γνωστό στέκι των ανθρώπων του πολιτισμού, αποτελεί έναν εναλλακτικό χώρο που συνδυάζει καφέ, φαγητό και τέχνη. Το καφέ είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9:00 έως τις 19:00 και τα Σάββατα από τις 9:00 έως τις 15:00.

Φοίτηση εξ αποστάσεως

Το Κολλέγιο Ρενέ Ντεκάρτ έχει εισαγάγει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από το 2014, πολύ πριν την εμφάνιση της πανδημίας.

Στη νέα πραγματικότητα, το Κολλέγιο Ρενέ Ντεκάρτ βρίσκεται ένα βήμα μπροστά, επενδύοντας συνεχώς σε νέες τεχνολογίες που διασφαλίζουν ότι η εξ αποστάσεως εμπειρία είναι ίδια με αυτή που θα είχαν οι φοιτητές αν βρίσκονταν στην αίθουσα διδασκαλίας.

Τα εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά του Κολλεγίου παρακολουθούν τόσο επαγγελματίες με απαιτητικά ωράρια, όσο και κάτοικοι της περιφέρειας και του εξωτερικού.

Τα μαθήματα παρέχονται μέσω του EduStream -ενός καινοτόμου μαθησιακού περιβάλλοντος προσβάσιμου από οπουδήποτε. Το EduStream έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα στον τρόπο διδασκαλίας. Οι δυνατότητες της πλατφόρμας επιτρέπουν την εύκολη εξοικείωση και την παρακολούθηση με βάση τις επαγγελματικές και προσωπικές απαιτήσεις των χρηστών.

Η επιτυχία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης βασίζεται στον άρτιο σχεδιασμό των δραστηριοτήτων μάθησης, τη συνεργασία μεταξύ φοιτητών και φοιτητών-διδασκόντων, καθώς και την καθοδήγηση από το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του Κολλεγίου.

Η διδασκαλία των εξ αποστάσεως προγραμμάτων συνοδεύεται από σημειώσεις, παρουσιάσεις, βίντεο, άρθρα, συνδέσμους, ασκήσεις κατανόησης και αυτοαξιολόγησης ή εργασίες, καθώς και διαδραστικές τηλεδιασκέψεις.

Οι τηλεδιασκέψεις πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο πρωί, όπου καθηγητές και φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν έννοιες και θέματα που αφορούν το μάθημα, και να μοιραστούν εμπειρίες από το επαγγελματικό τους περιβάλλον. Επίσης, στο φόρουμ οι φοιτητές μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις αλλά και να λάβουν άμεσα απάντηση από τους καθηγητές τους σχετικά με τη διδακτέα ύλη.

Η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Κολλεγίου αποτελεί μια σημαντική πηγή πληροφοριών μέσα από  συγγράμματα, διατριβές, τεχνικές αναφορές, βίντεο καθώς και ένα πλήθος εργαλείων ακαδημαϊκής υποστήριξης όπως στατιστικά στοιχεία, βάσεις δεδομένων και οδηγούς έρευνας και συγγραφής ακαδημαϊκών εργασιών.

Το Κολλέγιο Ρενέ Ντεκάρτ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο αδιάβλητο των εξετάσεων και για την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, παρακολουθώντας σε πραγματικό χρόνο τις εξετάσεις των φοιτητών.