Distance Learning

Σπουδές στο δικό σας ρυθμό 

Εξ' Αποστάσεως Παρακολούθηση


Το Κολλέγιο René Descartes (RDC), σε συνεργασία με το κορυφαίο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Cnam, προσφέρει πρωτοποριακά προγράμματα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, κάνοντας χρήση των πιο προηγμένων τεχνολογιών και των πιο σύγχρονων μοντέλων διδασκαλίας και σχεδιασμού μάθησης.

Τα προγράμματα εξ'αποστάσεως εκπαίδευσης απευθύνονται σε επαγγελματίες που κατοικούν εκτός Αθηνών και σε όσους έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις, οι οποίες δεν τους επιτρέπουν να παρευρεθούν στην αίθουσα. Οι περισσότεροι φοιτητές μας κατοικούν και εργάζονται τόσο στην επαρχία (π.χ. Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ιωάννινα, Εύβοια, Βόλος, Λαμία, Κομοτηνή, Κέρκυρα, Κάλυμνος, Λιβαδειά) όσο και στο εξωτερικό (π.χ. Γερμανία, Ελβετία, Νορβηγία, Κατάρ).

Προγράμματα Εξ' Αποστάσεως


Νέο Μεταπτυχιακό

ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Μέχρι να αναρτηθούν όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 364 4422.

Μεταπτυχιακό

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Προετοιμάζει την επόμενη γενιά των ανώτερων στελεχών και ηγετών στον τομέα της Υγείας. Περισσότερα...

Μέθοδος ΥλοποίησηςΩς μέρος της δέσμευσης του RDC για την παροχή εξαιρετικής εκπαιδευτικής εμπειρίας, τα μαθήματα τόσο στη σύγχρονη όσο και στην ασύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση παρέχονται μέσω του EduStream, ενός καινοτόμου εικονικού μαθησιακού περιβάλλοντος, το οποίο είναι προσβάσιμο από οπουδήποτε στον κόσμο.

Το EduStream έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα στον τρόπο διδασκαλίας. Οι δυνατότητες της πλατφόρμας σας επιτρέπει να εξοικειωθείτε εύκολα με τη χρήση της, και να επιλέγετε τον τρόπο που σας ταιριάζει καλύτερα, με βάση τις επαγγελματικές και προσωπικές σας απαιτήσεις.

Στον πυρήνα του EduStream βρίσκεται το Virtual Learning System (VLS), γνωστό ως Moodle. Η επιτυχία των προγραμμάτων εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης βασίζεται στον άρτιο σχεδιασμό των δραστηριοτήτων μάθησης, τη συνεργασία (μεταξύ φοιτητών, φοιτητών-διδασκόντων), την καθοδήγηση από το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό του RDC, και το καινοτόμο περιβάλλον μάθησης. Εκτός του Moodle, το EduStream περιλαμβάνει και μια σειρά άλλων ηλεκτρονικών εργαλείων, με την συχνή και σκόπιμη χρήση των οποίων επιτυγχάνονται τα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα.

Το EduStream σάς επιτρέπει να μοιραστείτε και να ανταλλάξετε ιδέες με τους συμφοιτητές σας και τον συντονιστή του μαθήματος. Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε όλες τις βιντεοσκοπημένες διαλέξεις και σημειώσεις σπουδών, σε διαδικτυακά φόρουμ συζήτησης, στις τελευταίες εξελίξεις και νέα του κλάδου σας, πρόσφατα άρθρα περιοδικών, ebooks, podcasts, και online παρουσιάσεις. Επίσης, η πλατφόρμα EduStream χρησιμοποιείται επιτυχώς για διαδραστικές ασκήσεις και δραστηριότητες, ασκήσεις αξιολόγησης (quizzes) καθώς και για ηλεκτρονικές συλλογές υλικού (eportfolios), εκθέσεις (reports) και εργασίες (assignments).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα EduStream, μπορείτε επίσης να δείτε το άρθρο μας, μέσω του παρακάτω συνδέσμου.Οι φοιτητές καλούνται να συμμετάσχουν σε 22 δίωρες τηλεδιασκέψεις (Σάββατα πρωί) μέσα στην ακαδημαϊκή χρονιά.

Η παράδοση γίνεται από τον καθηγητή μέσω της πλατφόρμας και την χρήση κάμερας. Οι φοιτητές μπορούν να συμμετέχουν στην παράδοση, να ρωτάνε και να συζητούν τα κουίζ που έχουν λύσει.

Οι ενότητες και το περιεχόμενο του προγράμματος είναι το ίδιο με αυτό της αίθουσας.Αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής προσέγγισής μας στον σχεδιασμό των εξ’ αποστάσεως προγραμμάτων, είναι η δέσμευση του RDC να παρέχει γνώση στους φοιτητές, ώστε να αναπτύξουν υψηλού επιπέδου δεξιότητες κριτικής ανάλυσης, προβληματισμού και επίλυσης προβλημάτων.

Η διδασκαλία βασίζεται σε σημειώσεις, παρουσιάσεις, βίντεο, επιστημονικά άρθρα, συνδέσμους προς ψηφιακά αρχεία, και κουίζ. Οι φοιτητές καλούνται να μελετήσουν τις διάφορες μορφές της διδακτέας ύλης και να ανταλλάξουν απόψεις και ερωταπαντήσεις στο φόρουμ.Περιλαμβάνει εργασίες, πτυχιακές και έρευνες αποφοίτων του Κολλεγίου. Η βιβλιοθήκη αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο πληροφοριών καθώς η ελληνική βιβλιογραφία σε ορισμένα θέματα είναι περιορισμένη.Πέρα από της τηλεδιασκέψεις, γίνονται και 3 συναντήσεις τον χρόνο στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου (Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί).

Σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι η εισαγωγή στις νέες ενότητες, οι εξετάσεις στις προηγούμενες καθώς και η δια ζώσης συνεργασία με τους φοιτητές και τους καθηγητές.


Le Cnam

CONSERVATOIRE NATIONAL
DES ARTS ET MÉTIERS

Από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια της Γαλλίας, το Cnam ιδρύθηκε το 1794 κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης.

Περισσότερα...

Το RDC

ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Κολλέγιο René Descartes λειτουργεί αδιάλειπτα από το 2000. Το 2020 σηματοδοτεί την 20η επέτειο σημαντικής συνεισφοράς του RDC. Επισκεφθείτε μας στο ιστορικό κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου, στο κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερα.....

Τα Νέα μας

H ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ RDC

Η ενότητα αυτή έχει δημιουργηθεί με σκοπό να σας δώσει πρόσβαση σε πληροφορίες και νέα που αφορούν τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες του RDC.

Περισσότερα...

Φόρμα Επικοινωνίας


*Όνοματεπώνυμο:

*E-mail:

Επάγγελμα:

Ενδιαφέρεστε για:

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις