Σεμινάριο 

Public Speaking & Communication


Public Speaking & Communication

Τεχνικές και Μυστικά της Επικοινωνίας


Το σεμινάριο

Στα περισσότερα επαγγέλματα, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, η προσωπική μας επιτυχία εξαρτάται από την άνεση που έχουμε στην επικοινωνία μας με τους άλλους. Όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να μιλήσουν μπροστά σε κοινό. Στόχος του σεμιναρίου είναι η αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, μέσα από τρεις κεντρικούς άξονες μελέτης: την Αυτογνωσία, την Δημιουργικότητα και την Επικοινωνία με τους άλλους.

Με μια σειρά από πρωτότυπες διαλέξεις, ασκήσεις με κείμενα και αυτοσχεδιασμούς, θα μάθει ο συμμετέχοντας να διαχειρίζεται σωστά τον εαυτό του, ώστε να δημιουργεί θετική εντύπωση, αναδεικνύοντας τις αρετές, τις ιδέες και τα έργα του.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, την απελευθέρωση της φαντασίας, την βελτίωση της δημιουργικότητας, την κατάκτηση της λεκτικής επικοινωνίας, την εποικοδομητική διαχείριση του χώρου και του χρόνου, την οργάνωση επιχειρημάτων και την σκηνική απόδοση συναισθημάτων, χαρακτήρων και καταστάσεων, με τελικό στόχο την βελτίωση της επικοινωνία και την κατάκτηση της σκηνικής άνεσης.


Το σεμινάριο αποτελείται από δυο (Α’ και Β’) αυτοτελείς κύκλους.
Ο κάθε κύκλος έχει έξι απογευματινές συναντήσεις (Δευτέρα Τετάρτη).


Διάρκεια κύκλου: 6 συναντήσεις (18 ώρες)

Εκπαιδευτικός στόχος

Το σεμινάριο στην "Public Speaking & Communication" έχει σκοπό να βοηθήσει τον συμμετέχοντα:

  1. Να μπορεί να μιλάει με άνεση μπροστά ακόμη και από το πιο απαιτητικό κοινό,
  2. Να διαχειρίζεται σωστά το σώμα, την σκέψη και το λέγειν του, ώστε να δημιουργεί θετική εντύπωση στο κοινό, αναδεικνύοντας τις αρετές, τις ιδέες και τα έργα του,
  3. Να κατανοήσει καλύτερα την ανθρώπινη συμπεριφορά,
  4. Να απελευθερώσει την φαντασία και την δημιουργικότητά του,
  5. Να κάνει καλύτερη διαχείριση του χώρου και του χρόνου,
  6. Να οργανώσει καλύτερα τα επιχειρήματά του και την σκηνική απόδοση συναισθημάτων, χαρακτήρων και καταστάσεων,


Σε ποιούς απευθύνεται

(α) Στο σύγχρονο επαγγελματία, ο οποίος χρειάζεται να διαθέτει επικοινωνιακές ικανότητες και που συχνά αναγκάζεται να μιλά μπροστά σε κοινό, π.χ. σε:
  • Δασκάλους, Εκπαιδευτικούς, Νηπιαγωγούς,
  • Δημοσιογράφους,
  • Ερευνητές,
  • Επιστήμονες,
  • Διαφημιστές,
  • Δικηγόρους,
  • Επιχειρηματίες,
  • Εκφωνητές,
  • Ξεναγούς...

(β) Σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την καθημερινή Επικοινωνία τους και να διευρύνουν την Δημιουργικότητα και την Αυτογνωσία τους, μέσω της θεραπευτικής και εκπαιδευτικής διάστασης της θεατρικής τέχνης, που εντόπισε πρώτος ο Αριστοτέλης.

(γ) Σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες της σκηνής (ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, performers) που θέλουν να γνωρίσουν μια εναλλακτική προσέγγιση της Τέχνης τους.

Εισηγητής

Ο Απόστολος Χατζής είναι πολιτικός μηχανικός, ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών με αντικείμενο το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα. Είχε βραβευτεί ως μαθητής από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία για τις επιδόσεις του στα μαθηματικά.

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τον Δημήτρη Μαυρίκιο, τον Maurice Bejart, την Αποστολία Παπαδαμάκη, τον Γιώργο Καπουτζίδη, την Μόνα Κιτσοπούλου, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Ως θεατρικός συγγραφέας ασχολείται με την ανάμειξη των θεατρικών ειδών και με τη συσχέτιση Τέχνης και Επιστήμης.

Το 2013 οργάνωσε και δίδαξε το σεμινάριο «Θεατρικότητα &Επικοινωνία», αρχικά στη Σχολή Μωραΐτη και στη συνέχεια σε άλλους χώρους της Αθήνας.


Μεθολογία

Το σεμινάριο περιλαμβάνει, σε περίπου ίση αναλογία, τα εξής 4 εκπαιδευτικά εργαλεία:

(1) Διαλέξεις, σε ανοιχτό διάλογο με τους συμμετέχοντες.

(2) Ασκήσεις με κείμενα σημαντικών συγγραφέων του θεάτρου και της λογοτεχνίας, που αποτελούν εύστοχα παραδείγματα για την καλύτερη κατανόηση της θεωρίας. Η έκφραση σκέψεων, εικόνων και συναισθημάτων μέσω του λόγου αποτελεί σημαντικό επικοινωνιακό εργαλείο για κάθε ομιλητή.

(3) Θεατρικοί Αυτοσχεδιασμοί: Πρόκειται για ασκήσεις (ατομικές και ομαδικές) οι οποίες προσομοιώνουν, με θεατρικό τρόπο, διάφορες συνθήκες προφορικής επικοινωνίας, όπως π.χ. ασκήσεις αφήγησης, επιχειρηματολογίας, κ.ά..

(4) Συζητήσεις γύρω από ζητήματα που αφορούν τους 3 κεντρικούς άξονες μελέτης (αυτογνωσία, δημιουργικότητα και επικοινωνία), με στόχο την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν προσωπικά τους εκάστοτε συμμετέχοντες.


Βεβαίωση

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από το Κολλέγιο René Descartes, Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΙΙ.


Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα εξερευνήσουν την ανθρώπινη επικοινωνία μέσα από την τέχνη του Ηθοποιού, αλλά και με την βοήθεια και άλλων Τεχνών και Επιστημών (Αρχιτεκτονική, Εικαστικά, Χορός, Μαθηματικά, Ρητορική, Φιλοσοφία, Ψυχολογία & Θετικές Επιστήμες).

Ο Ηθοποιός αποτελεί το πιο απαιτητικό είδος Επαγγελματία Ομιλητή, που καλείται να υποστηρίξει τις απόψεις του συγγραφέα, του σκηνοθέτη και του ήρωα που υποδύεται. Κατ’ επέκταση, η Τέχνη του Ηθοποιού μπορεί να αξιοποιηθεί και από κάθε Επαγγελματία Ομιλητή για την διεύρυνση της Αυτογνωσίας του, την αύξηση της Δημιουργικότητάς του και τη βελτίωση της Επικοινωνίας του με το κοινό του, ώστε να διακριθεί επαγγελματικά, κατακτώντας τις υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.


Public Speaking Πρόγραμμα


Κόστος

Το σεμινάριο "Public Speaking & Communication" χωρίζεται σε 2 αυτοτελείς κύκλους των 6 συναντήσεων ο καθένας.
Το κόστος του κάθε κύκλου είναι €220.
Η παρακολούθηση ενός δοκιμαστικού απογεύματος κοστίζει €20.

Υπάρχει δυνατότητα κάλυψης του προγράμματος από το ΛΑΕΚ 0,24%

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

*Όνομα
*Επώνυμο
*Email
*Τηλέφωνο
Επάγγελμα
Σπουδές
Σχόλια


Παρακολούθηση μέσω SKYPE

Επιθυμώ να λαμβάνω ενημερώσεις


ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ *

Κατάθεση σε τράπεζα
Τράπεζα Πειραιώς, Επωνυμία: ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΕ
IBAN GR 4001 7174 9000 6749 1150 75821

Καταβολή ποσού στα γραφεία μας (έως 2 ημέρες πριν την έναρξη)

logo cerrcle - DIA VIOU

Διάρκεια κύκλου:

6 απογεύματα | 18 ώρες

Ημέρες/ώρες:

Δευτέρα, Τετάρτη (18:00-21:00)

Κόστος:

Το κόστος ανέρχεται στα €220 για τον κάθε κύκλο

Χώρος διεξαγωγής:

Κολλέγιο René Descartes, Κτίριο Γαλλικού Ινστιτούτου, Σίνα 31, Αθήνα

Επικοινωνία:

Για απορίες/διευκρινήσεις σχετικά με το σεμινάριο μπορείτε να επικοινωνήσετε

στο 210 36 44 422 ή στο info@cnam.gr