Δελτίο Τύπου
«Μνημόνιο Συνεργασίας FoodOxys – Κολλεγίου René Descartes»

Το Κολλέγιο René Descartes εγκαινιάζει μια νέα στρατηγική και δυναμική συνεργασία με τη FoodOxys, την καινοτόμο βιοτεχνολογική εταιρεία–spin off του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που πρωτοπορεί στην ανάλυση υγείας, τη διατροφική επιστήμη και τη βιοδραστικότητα των τροφίμων.
Μια σύμπραξη που γεφυρώνει την ακαδημαϊκή τεχνογνωσία με τη σύγχρονη επιστημονική καινοτομία, δημιουργώντας ένα ισχυρό πλαίσιο γνώσης και εφαρμογών στον χώρο της διατροφής, της μεταβολικής υγείας και της εργασιακής ευεξίας.

Η FoodOxys προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες στην εξατομικευμένη διατροφή και τη μέτρηση βιοδραστικότητας τροφίμων, αξιοποιώντας εργαστηριακές αναλύσεις οξειδοαναγωγικού και γενετικού προφίλ.
Παράλληλα, η εταιρεία αναπτύσσει μεθόδους πιστοποίησης ποιότητας τροφίμων με βάση την ανθρώπινη υγεία (AFQ – Activity FoodOxys Quality). Επιπλέον, η δραστηριότητά της υποστηρίζεται από υψηλού επιπέδου επιστημονική ομάδα, με δεκάδες δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Κύριοι Άξονες της Συνεργασίας:

1. Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Η συνεργασία ανοίγει τον δρόμο για σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και εξειδικευμένα σεμινάρια, σχεδιασμένα για φοιτητές, επαγγελματίες και αποφοίτους, που επιδιώκουν ουσιαστική ανάπτυξη. Ως πρώτη κοινή δράση, θα πραγματοποιηθεί ένα δυναμικό Webinar στις 16 Δεκεμβρίου, με θέμα «Υγεία & Ευεξία στη Σύγχρονη Εποχή: Πρόληψη, Διατροφογενωμική & REDOX Βιολογία στην Πράξη». Μια ολοκληρωμένη εμπειρία που συνδυάζει πρόληψη, ευεξία, performance και αυτογνωσία, προσφέροντας πολύτιμα εργαλεία για έναν δυνατό και συνειδητό ξεκίνημα της Νέας Χρονιάς!

2.Μεταφορά Επιστημονικής Τεχνογνωσίας
Το Κολλέγιο René Descartes θα αξιοποιήσει την προηγμένη επιστημονική τεχνογνωσία της FoodOxys, ενσωματώνοντας στα εκπαιδευτικά του προγράμματα σύγχρονες έννοιες όπως η εξατομικευμένη διατροφή, η βιοδραστικότητα των τροφίμων και οι μεταβολικοί δείκτες υγείας. Μια προσέγγιση που αναβαθμίζει την εκπαιδευτική εμπειρία και φέρνει την applied science στο επίκεντρο της μάθησης.

3.Παρεμβάσεις για Εργασιακή Υγεία & Wellbeing
Οι δύο φορείς θα ενώσουν τις δυνάμεις και την τεχνογνωσία τους για τη διαμόρφωση στοχευμένων παρεμβάσεων που ενισχύουν την εργασιακή υγεία, την πρόληψη, την απόδοση και τη συνολική ευημερία στους σύγχρονους επαγγελματικούς χώρους. Πρωτοβουλίες που φέρνουν την επιστήμη της ευεξίας πιο κοντά στην καθημερινότητα των οργανισμών και των ανθρώπων τους.

Όφελος για την Εκπαιδευτική Κοινότητα και τον Επαγγελματικό Χώρο:

• Φοιτητές και επαγγελματίες αποκτούν πρόσβαση σε γνώσεις αιχμής, χτίζοντας δεξιότητες σε state-of-the-art πεδία, όπως η εξατομικευμένη διατροφή, η μεταβολική υγεία και οι σύγχρονες βιοδείκτες ευεξίας.
• Διαμορφώνεται ένα σύγχρονο, βιωματικό πλαίσιο wellbeing, που μετατρέπει την επιστημονική γνώση σε πρακτικά εργαλεία για την υγεία, την ενέργεια και την απόδοση των ανθρώπων σε κάθε εργασιακό περιβάλλον.
• Η συνεργασία αναδεικνύει το Κολλέγιο René Descartes ως έναν εκπαιδευτικό οργανισμό που συνδυάζει τη θεωρία με την πρακτική εφαρμογή, ενώ ενισχύει τη FoodOxys ως τον φορέα που φέρνει πρωτοποριακή επιστήμη, καινοτομία και πραγματικό αντίκτυπο στην αγορά εργασίας και την κοινωνία.
• Παρέχεται πρόσβαση σε επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους και δεδομένα, που μεταφράζουν την έρευνα σε καθημερινές πρακτικές για καλύτερη υγεία, ευεξία και προσωπική ανάπτυξη.

Λίγα λόγια για την FoodOxys:

Η FoodOxys είναι μια εταιρεία τεχνοβλαστός (spin off) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που ιδρύθηκε το 2019 από επιστημονική ομάδα υπό τον Καθηγητή Δημήτριο Κουρέτα. Η εταιρεία βρίσκεται υπό τη διοίκηση του κ. Φώτη Τέκου, ο οποίος μαζί με την εξειδικευμένη επιστημονική και επιχειρησιακή ομάδα της FoodOxys, συνεχίζει να εξελίσσει την ερευνητική γνώση σε σύγχρονες υπηρεσίες και εφαρμογές με σημαντικό αντίκτυπο στην πρόληψη, την ευεξία και την ενίσχυση της υγείας των εργαζομένων και των οργανισμών.
Η αποστολή της είναι να μεταφράζει την έρευνα σε πρακτικές λύσεις ευεξίας, παρέχοντας εξατομικευμένες διατροφικές συστάσεις βάσει του μεταβολικού προφίλ του κάθε ατόμου.
Παράλληλα, η FoodOxys αξιολογεί τη βιοδραστικότητα τροφίμων και συμπληρωμάτων, ώστε να προσδιορίζει την ποιότητά τους και την επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία.
Η ομάδα της απαρτίζεται από διακεκριμένους ερευνητές με μακρά εμπειρία στη βιοχημεία της διατροφής και τον ανθρώπινο μεταβολισμό, με πάνω από 250 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά.
Επιπλέον, η εταιρεία ελέγχεται από συστήματα διαχείρισης ποιότητας (ISO) για την επίτευξη υψηλών προδιαγραφών.

Author avatar
Maria Chali